ללקוחות שלכם ובעיקר להאמין במוצר שלכם
1
עקומת ההתמדה:
לכל עסק יש עקומת גדילה ושם סובלנות היא מילת המפתח. כשחקן ספורט המשחק בליגה, היכולות שלו הולכות ומשתפרות משנה לשנה מעונה לעונה, הוא קופץ וגדל בהדרגה ואם מתמיד ומשקיע מגיע לגדולה, הגדילה האמיתית היא לזכור את הפעמים שאמרו לך לא אבל אתה התמדת בדרך והמשכת להסתכל ולהתמקד על הפעמים שאמרו לך כן. הבעיה המרכזית של בעלי העסקים הקטנים זה האמונה שלהם על איך העסק שלהם צריך להיראות, על קצב הגדילה שלו, זמן הצמיחה שלו גודל ההכנסה שלו ועוד, אם הציפייה או האמונה איננה עומדת בקנה אחד עם המציאות בעל העסק מתייאש ודועך ולאט מוותר עד שסוגר.
זכרו עסק מצליח הוא עסק שמתמיד ועסק שמתמיד זה עסק שלא מוותר או עוצר בלא.!
2
רעשי רקע:
סביבה, מדינה, מתחרים, חגים, חופש, אלו רק חלק קטן מהסיבות שעסקים קטנים הולכים לאחור, כי המדינה אשמה, תקופת הבחירות הפוליטיקה, המיסוי, החופש הגדול, תקופת החגים ועוד ועוד. עסק מצליח הוא עסק שמתכנן קדימה את הצעדים שלו ויודע בדיוק מה יקרה לו בכל חודש וחודש בתחזית שלו, הוא צופה את המציאות ולא נותן לנסיבות החיצוניות לעכב אותו, הוא מאמין בעצמו ושואג מהר קדימה בכדי להצליח.
כולנו מוקפים בסביבה די זהה ובנסיבות די ברורות, לכל עסק יש מתחרים ואיומים אי אלו בדרך, אבל עסק חכם הוא עסק שמנצל את ההזדמנויות שעומדות בפניו בדרך ולא מתייחס אליהן כנסיבות מעכבות או מאיימות, הוא נע תוך כדי תנועה ומעבר לנסיבות, יודע ומכיר את החולשות שלו ונע קדימה לעבר המטרות הברורות שלו.
3
שת"פים:
הגעת למצב שאתה פונה לייצירת שת"פ אבל האם עצרת לשאול, עם מי הם עושים שת"פ, מי קהל היעד של אותו משתף פעולה, האם הוא זהה לשלך, מהו השוק שלהם ומהו מדד המחירים הנכון עבורם ועל כן האם הם אלו שימנפו את העסק שלך, האם הם יושבים על הערכים והדי אנ איי העסקי שלכם ולא ממקסמים את הרווח שלהם על חשבונך.
4
מניחים הנחות:
אם אני אשאל את רוב בעלי העסקים שאני עובדת איתם, למה הם לא עושים פולו-אפים ללקוחות שלהם או מה קרה עם ההצעת מחיר ששלחו או למה הפגישה עוד לא נקבעה התשובה לכל השלוש תהיה בדרך כלל אחידה, הם כנראה לא רוצים אותי או השירות שלי וירצו לקחת מישהו אחר אחרת כנראה שיהיו חוזרים אלי.
במילים אחרות הם מתחילים ממקום של חוסר בטחון בערך המוצר שלהם ללא שום ידע מבוסס על מה שהם חושבים, ועסוקים בלהניח הנחות. והמקום הזה שהם נמצאים בו, מונע מהם מלקדם את העסק שלהם, מלסגור עסקאות אך בעיקר להרגיש טוב עם מי שהם ועם איכות המוצר שלהם.
5
דיבור פנימי רדוד:
לשפה שלנו שיוצאת למול הלקוח שלנו כוח רב, דרך השפה הלקוח מבין את רמת האנרגיה שלנו, כמה ערך אנחנו נותנים למוצר שלנו, ומה יצא לו באם יסגור את העסקה למולנו, אם אנחנו לא מאמינים בעצמנו, אם אנחנו לא מצליחים קודם למכור את המוצר שלנו לנו אם אנחנו לא מבינים את ערך המוצר שלנו וחושבים בפנים שהוא לא טוב או למה שמישהו יקנה אותו או למה שמישהו יקנה ממני, סביר להניח כי כך בדיוק תיראה המכירה וכמות העסקות למול הלקוחות הפוטנציאליים השונים שלכם תלך ותפחת מה שיגביר את עוצמות התסכול ויעצים את הדיבור הפנימי הרדוד.
וכן אם אתם תבינו את ערך המוצר שלכם ממש לעומק בתועלות, תבינו את ערכו ותהיו מוכנים לשלם עליו את המחיר שנקבתם, לצד אמונה במי ובמה שאתם ותשנו את הדיבור הפנימי לחיובית ומעצימה תצליחו לסגור הרבה יותר עסקאות מכירה.
6
פחד מהצלחה:
יש משפט שאומר שהאויב הכי גדול שלנו כבעלי עסקים זה אנחנו, אנחנו כל הזמן מתנים תנאים לעסק שלנו, להצלחה שלנו, לכמה נגדל, עם מי נשתף פעולה, עם מי נעבוד והכל הוא תוצר של פחד מה יקרה שנגדל ואיזה מחיר נשלם. הפחדים האלו, החוסר בטחון לצד החששות פוגעים ביכולת שלנו לנתב את העסק שלנו להצלחה, אנחנו עסוקים כל הזמן בלשים מעצורים על העסק ומתוך כך אנחנו מחבלים ביכולות הטבעיות של העסק לגדול. לכל עסק יש את הקצב שלו אם תבנו גדילה מובנית נכונה וחכמה לצד עקבית ותואמת את מה שאתם רוצים, תוכלו ליצור מידת וודאות שתועיל לכם לשים את החששות בצד ולהתקדם אל עבר המטרות שלכם.